2022. évi Népszámlálás!

FELHÍVÁS – SZÁMLÁLÓBIZTOSOK TOBORZÁSÁRA

 

A 2022. évi népszámlálási adatfelvétek végrehajtásáhozszámlálóbiztosokra van szükség. Számlálóbiztosok jelentkezését várjuka 2022. október–novemberben sorra kerülő országos népszámlálás terepen történő adatgyűjtési időszakára!

A népszámlálás az egyik legjelentősebb, mindannyiunk életét érintő adatgyűjtés Magyarországon. Segítségével pontos képet kapunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről.

Az országos összeírás sikeressége nagyban függ a számlálóbiztosok munkájától, felkészültségétől, kommunikációjától.

A számlálóbiztos feladata:

·az adatfelvétel kezdete előtt az összeíráshoz szükséges, a KSH által biztosított elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, a számlálóbiztosi igazolvány, az összeíráshoz kapcsolódó nyomtatványok és segédanyagok átvétele;

·a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás

·új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése;

·folyamatos, ütemes előrehaladás

·a címjegyzék vezetése,

·meghiúsulások dokumentálása;

·folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval

·rendszeres beszámoló a terepen tapasztaltakról;

·megtagadások, rendkívüli esetek azonnali jelentése a felülvizsgálónak;

 

A munkavégzés ideje: 2022. október 17. – november 20.

A számlálóbiztosok kiválasztása: A helyi népszámlálási felelős (jegyző) a számlálóbiztosok kiválasztásakor győződhet meg a jelentkező alkalmasságról.

 

A kiválasztásnál előnyt jelent:

·legalább középfokú végzettség,

·magabiztos számítógépes ismeret,

·megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség,

·az összeírás területén való helyismeret,

·motiváltság, kapcsolatteremtő és kommunikációs képesség

·korábbi népszámláláson való részvétel

 

Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz:

·nagykorú, cselekvőképes személy,

·saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (rendelkezik olyan informatikai eszközzel, amelyen meg tudja tekinteni az e-learning-tananyagot és vizsgázni tud (PC, laptop, tablet stb.)

·e-mail-cím, telefonszám (a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezik mobiltelefonnal és e-mail-címmel)

·e-learning képzés teljesítése

·rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.

 

Jelentkezés:

Újhartyáni Polgármesteri Hivatalban lehet jelentkezni. A kitöltött és aláírt jelentkezési lap leadható:

-elektronikus útonaljegyzo@ujhartyan.hu címen

-személyesen az Újhartyáni Polgármesteri Hivatal recepcióján vagy

-a Hivatal bejáratánál elhelyezett postaládában.

A szerződéskötéshez feltétel a jelentkező kiválasztása és az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.

A 2022. évi népszámlálás települési munkáiban részt vevők feladatainak díjtételei a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. melléklete tartalmazza.

 

Képzési kötelezettség:

A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőknek képzési kötelezettségük van: otthoni, egyéni felkészülés keretében a szükséges elméleti és gyakorlati alapismeretek elsajátítása és az elektronikus vizsga elvégzése. A képzések indítása várhatóan 2022 szeptember elején kezdődik. Kizárólag a sikeres vizsgát tett jelentkezőkkel köthető szerződés a számlálóbiztosi feladatok ellátására.Sikeres vizsga és szerződéskötés után válik „aktív szereplővé” az adott számlálóbiztos a végrehajtás szervezésében.

Amennyiben a fenti feltételeknek Ön megfelel és kedvet érez a népszámlálás lebonyolításában számlálóbiztosként közreműködni, kérjük, jelentkezzen az Újhartyáni Polgármesteri Hivatalban!

Amennyiben kérdése merül fel a számlálóbiztosi munkakört érintően vagy információt szeretne kérni, kérem hívja +36 29372 133/120 melléket vagy írjon emailt, aljegyzo@ujhartyan.hu címre!

SZÁMLÁLÓBIZTOSI JELENTKEZÉSI LAP letöltése itt..

 

« vissza