Újhartyán is állomása volt a Pécsi Tudományegyetem településeken átívelő kampányvideójának!

Újhartyán is állomása volt a Pécsi Tudományegyetem településeken átívelő kampányvideójának!

 

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar médiacsoportja, a Media Iuris, a 2020-as felsőoktatási felvételi kapcsán készített, egy településeken átívelő imázsvideót.

A pécsi jogi kar 16 hallgatója látható a felvételeken, akik mind egy-egy települést képviselve érkeznek meg az egyetemvárosba, ami őket már összeköti.

A szemfülesebb nézők néhány jelenet erejéig az újhatyáni ABC-t, templomot, valamint a közelben lévő autópálya feletti hidat is láthatják, ahol a másodéves pécsi jogászhallgató, Venicz Ábel Zsolt egy fehér színű fáklyával a kezében fut.

A videó, mondanivalóját tekintve arra összpontosít, hogy a középiskolai tanulmányok végeztével számtalan lehetőség nyílik meg a tanulók előtt. A fiatalok kezében a választás, hogy merre induljanak tovább. Ha pedig meghozták a döntést, akkor nincs más dolguk, csak lépniük kell!

Venicz Ábel Zsolt a videó egyik főszereplője, aki itt él Újhartyán.

Amikor a pécsi jogi karon szó esett arról, hogy lenne egy ilyen imázsvideó, melyben szerepelhetek nem volt kérdés számomra, hogy az otthonomat, a családom otthonát, ahova minden héten hazalátogatok szeretném bemutatni, még ha csak néhány jelenet erejéig is. A videónak nagyon fontos mondanivalója van. Hiszen Újhartyán-Pécs viszonylag nagy távolság. De, ha vannak céljaink és eltökéltek vagyunk, akkor bármi sikerülhet. Én mindenkinek azt javaslom, hogy merjen álmodni és tervezni, így kerültem én is Pécsre, a jogi karra!– nyilatkozta Venicz Ábel Zsolt.

« vissza