Református óvoda Dabason

Református óvoda indul Dabason...


„Eljön az idő – így szól az ÚR –, amikor jóra fordítom népemnek, Izráelnek és Júdának a sorsát – mondja az ÚR –, és visszahozom őket arra a földre, amelyet őseiknek adtam, és birtokba fogják azt venni.” (Jer 30,3)

A fenti bibliai igét tapasztalhatja meg Isten kegyelméből a Dabasi Református Gyülekezet, hiszen annyi évtized után ismét keresztyéni nevelés színtere lehet az egykori református iskola, amelyet a 2. világháború után a kommunista rezsim elkobzott az egyháztól. Az ingatlant 1993-ban kapta vissza a Református Egyház, és 2019-ig gyülekezeti házként és adománygyűjtő központként szolgálta a gyülekezet és a közösség javát.

2017-ben elkezdtünk gondolkodni annak a lehetőségen, hogy református óvodát alapítsunk Dabason. Rengeteg előkészület, tervezés, és imádság után ez év februárjában elkezdődött a leendő óvoda épületének a kivitelezése. Ennek a beruházásnak a költsége megközelíti a 300.000.000. Ft-ot. Ezt az összeget teljes mértékben Magyarország Kormánya biztosította számunkra. Az óvodai nevelés 2022. szeptember 1-én fog indulni 2 csoporttal, nagyon magas kvalitással és szakmai tudással rendelkező szakemberekkel. Mivel új építésű óvoda lesz, ezért a mai kor minden követelményének meg fog felelni, mind szerkezetileg, mind a felszereltséget tekintve.

Az előzetes igényfelmérések szerint túljelentkezés várható az óvodába ezért kérjük azon szülőket, akik szeretnék református óvodába iratni a gyermeküket, hogy idejében tájékozódjanak a különféle médiumokban a felvétel menetéről és módjáról. Természetesen nem csupán református felekezetű gyermekeket várunk, hanem szeretettel fogadunk más felekezethez tartozó gyermekeket bármely településről, így Újhartyánról is, hiszen óvodánk körzethatár nélküli lesz.

 

 

A felvétel módjáról és menetéről a következő elérhetőségeken lehet érdeklődni és az alábbi médiumokban kapható tájékoztatás:

 

Lelkészi Hivatal:Dabas, Ravasz László utca 7.

Hivatali idő: kedd 15-18

e-mail: refdabas@gmail.com; tel: 29/362-280, 30/400-5957

facebook: Dabas-Inárcs Református Társegyházközség

Dabas Televízió

Dabas Újság

Újhartyáni Újhír

 

 

 

Szilágyi János

református lelkipásztor

« vissza