Arany János utca gyalogjárda felújítása

Elkészült az Arany János utca gyalogjárdájának felújítása

 

Újhartyán Város Önkormányzata még a tavalyi esztendőben, sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása - 2020 című, MFP-BJA/2020 kódszámú pályázati kiírásra. A vissza nem terítendő támogatás összege 4 929 759 Ft volt. A támogatás összege 100%-os intenzitású, azonban ebből csak az anyagot lehetett megvásárolni. A járda felújításához szükséges munkadíjat az önkormányzat biztosította.

A fejlesztés célja az volt, hogy biztonságosabbá tudjuk tenni a település ezen részén a gyalogos közlekedést. Ez az a része a városunknak, ahol Dabas és Kakucs felől nagy számban haladnak rajtunk keresztül az autók. Az úttesten jártak a gyerekek az iskolába, az emberek a boltba, a templomba. Az átmenő forgalom nagysága miatt igen veszélyes volt ezen az útszakaszon közlekedni.

A közlekedési infrastruktúra fejlesztése hozzájárul az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségéének javításához, a településkép szépüléséhez. Ezek a fejlesztések elősegítik a lakosság életminőségének javulását, hozzájárulnak népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozásához.

 

« vissza