Kaldenecker Antal
A Kecskeméti Piarista Gimnáziumban eltöltött két évet már korántsem ítéli meg ennyire egyértelműen, hiszen ebben az időben éledező személyiségét vasfegyelemmel szorították korlátok közé. Az ócsai Bolyai János Gimnázium légköre már sokkal jobban tetszett a kamasznak: zenekart alapított, a metál zenét játszó Brutális Bukták névre hallgató formáció első fellépésére véletlenül egy óvodában került sor a megszeppent kisdedek és nevelőik előtt. Élete első szerelmének köszönhetően középiskolásként médiaszakköre járt, gyakorlaton a gyáli kábeltévénél operatőrködni, vágni tanították, „ott tanultam munka iránti alázatot.”

A Komlósi Oktatási Stúdió diákjaként elméletben, a Magyar Televízió Repeta című műsorában, majd a Z+, utóbb VIVA+ szerkesztőjeként és gegmanként gyakorlatban is bepillantást nyert a kamera mögötti munkába. A tv3 csatornánál promóciós felvételeket, filmbeharangozókat készített „egész estés film történetét kellett besűríteni húsz izgalmas másodpercbe”. Az első rádiós-drukk a Rádió Bridge mikrofonjánál érte el, ahol kívánságműsort és dzsessz műsort szerkesztett, vezetett. „Nem tartom magam hiú embernek, de mérhetetlenül büszke voltam, a Danubius Rádió felkérésére”. Műsora a Kaldenecker Esti Show, és a hétvégi 40 király, „Magyarország legnépszerűbb slágerlistája”.

kaldenecker-antal-2007-2.jpg

Amikor nem a stúdióban ül: olvas, filmet néz, a Margit-szigeten bokszol a barátaival - szigorúan az első bevitt ütésig -, pecázik, vagy a felvételijére készül. „A pszichológiát egyszer már megálmodtam, de lehet, hogy bölcsészkaron kötök ki”. Nővére Angliában nyelvet tanul, ő pedig a Danubiusban szívja magába az ismereteket.„Még mindig gyorsabban ver a szívem, megnő az adrenalin szintem, amikor kigyullad a piros lámpa” - jegyzi meg búcsúzóul, utalva arra, hogy mit is jelent számára az ország legnagyobb kereskedelmi rádiójában megszólalni.

forrás: http:/www.danubius.eoldal.hu/cikkek/a-radio-hangjai/musorvezetok/kaldenecker-antal.html