Ujhartyán-Kakucs Szennyvíztisztitó pályázat


Sikeres pályázat szennyvíztisztító telep bővítésre, berendezésre Újhartyánon. bővebben a linkre kattintva...


A támogatási szerződés ünnepélyes aláírása képekben itt, bővebben a galériában tekinthetők meg


   

Sajtóközlemény letölthető pdf formában itt...

Sajtóközlemény

Pályázati forrásból újulhat meg az Újhartyán és Kakucs települések közös tulajdonában lévő szennyvíztisztítótelep

2013 / 12 / 06

Újhartyán Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11 „Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása” felhívás keretében 578.720.525 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az Újhartyán és Kakucs községek közös, meglévő szennyvíztisztító telepének kapacitás bővítése és intenzifikálása KEOP -1.2.0/09-11-2012-00-23 azonosító számon nyilvántartott támogatási szerződést 2013. december 6-án írták alá.

2013. december 6-án Újhartyán Város nevében, Schulcz József polgármester, valamint a közreműködő szervezet, a NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság képviselői közösen aláírták azt a támogatói szerződést, amelynek értelmében megújul az Újhartyán és Kakucs települések közös tulajdonában lévő szennyvíztisztító telep.

Újhartyán 2012. október 1-jén nyújtotta be a pályázatot. A 2013. október 7-én kelt támogató levél értelmében kedvezményezettként 578.720.525 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás mértéke 95%. A projekt nettó összköltsége 609.179.500 Ft.

Az elnyert támogatás révén bővül a meglévő közös szennyvíztisztító telep, valamint lehetővé válik a technológiai és gépészeti rekonstrukciója.

A fejlesztés hatására olyan többszörösen zárt technológiájú szennyvíztisztítási eljárás kerül bevezetésre, amely a környezetére teljesen ártalommentes üzemeltetést tesz lehetővé. Segíti a természeti erőforrásokkal való hatékony, környezettudatos gazdálkodás megvalósulását.

Közreműködő Szervezet:

NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1134 Budapest, Váci t 45.

Kedvezményezett:

Újhartyán Város Önkormányzata

Székhely: 2367 Újhartyán, Fő u. 21.

A projekt nettó összköltsége 609.179.500 Ft.

A támogatás összege: 578.720.525 Ft

A támogatás mértéke: 95%

Sajtóközlemény 2. letölthető pdf formátumban itt...

Sajtóközlemény

Elindul az Újhartyán és Kakucs települések közös tulajdonában lévő szennyvíztisztítótelep beruházása

2014 / 11 / 12

Újhartyán Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11 „Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása” felhívás keretében 578.720.525 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Eredményesen zárult „Az Újhartyán és Kakucs községek közös, meglévő szennyvíztisztító telepének kapacitás bővítése és intenzifikálása KEOP -1.2.0/09-11-2012-00-23” azonosító számon nyilvántartott pályázat közbeszerzése, így megkezdődhet a beruházás magvalósítása.

A felszíni és felszínalatti vizek védelme – ökológiailag elfogadható terhelésük biztosítása, jövőbeni felhasználási lehetőségük megtartása, komoly célkitűzés, melynek megvalósításáért világszerte nagy erőfeszítéseket tesznek. E cél elérésének egyik jelentős eszköze a szennyvizek összegyűjtése és a szennyvíztisztító telepeken történő tisztítása. A szennyvíz mennyisége és minőségének jellege jelentősen változik a háztartási vízfogyasztás változásával. Hazai probléma a vízfogyasztás csökkenésével jelentkező koncentráció és terhelésnövekedés.

A Újhartyán-Kakucs meglévő közös szennyvíztisztító telepe az üzemelés során eltelt idő alatt mind tisztítás technológiai, mind építészeti és gépészeti szempontból korszerűtlenné vált, teljesen elhasználódott és nem felel meg a vele szemben fennálló környezetvédelmi előírásoknak.

A szennyvíztisztító telep fejlesztésétől azt várjuk, hogy növekedjen a szennyvíztisztító berendezés kapacitása, javuljon az elfolyó szennyvíz minőségi paramétere, változó szennyvíz és szennyezőanyag terhelésnél is stabil tisztítási eredményt produkáljon, valamint csökkenjen a keletkező iszap mennyisége, javuljon a feldolgozhatósága és felhasználhatósága.

· A pályázatot 2012. október 1-jén nyújtottuk be.

· 2013. október 7-én kaptuk meg a hatóságtól a támogató levet.

· 2013. december 6-án aláírtuk a közreműködő szervezet (NKEK Nonprofit Kft.) képviselőivel a támogatói szerződést.

· A KÉ-ben felhívást tettünk közzé „Vállalkozási szerződés Újhartyán - Kakucs meglévő szennyvíztisztító telepének tervezésére, kapacitás bővítésére és intenzifikálása FIDIC sárga könyves szerződéses feltételekkel, azonosító szám: KEOP-1.2.0/09-11-2012-0023

· A nyertes ajánlattevővel, az ASIO Hungária Kft. (Újhartyán-Kakucs ASIO-HYDROCOMP konzorcium) képviselőivel 2014. november 12-én aláírtuk a vállalkozói szerződést.

· A konzorcium tagjai: ASIO Hungária Kft., ASIO spol s.r.o, HYDROCOMP Mélyépítő Kft, ÉMI-BER Kft

A projekt nettó összköltsége 609.179.500 Ft.

A támogatás összege: 578.720.525 Ft

A támogatás mértéke: 95%

A kivitelező a szerződés szerint a Létesítmény szerződésszerű megvalósítását 11 hónap alatt köteles teljesíteni.

A próbaüzem 6 hónap, kezdés a szerződés aláírását követően.

Újhartyán Város Önkormányzat

Cím: 2367 Újhartyán Fő u. 21.

Telefon: +36 (29) 372-133,

E-mail: ujhartyan@ujhartyan.hu Honlap: www.ujhartyan.hu


Megjelent szórólap letölthető pdf formátumban itt...

Kiviteli szerződés aláírása

   

   Mag tv felvétele megtekinthető itt...

A kivitelezés megkezdéséről a további képek megtekinthetők a galériában......


Nyíltnap az iskolásoknak:.képek megtekinthetők a galériában..
   

Sajtótájékoztató 3. Projektzáró letöltése itt...

Projektzárás utáni sajtótájékoztató  letöltése itt...

Ujhartyán-Kakucs Szennyvíztisztitó pályázat galéria