Újhartyán Város egészségügyi központjának bővítése


A beruházás képei megtekinthetők itt a galériában...
Támogatási szerződés

Kiviteli szerződés

Sajtóközlemény

 

Kedvezményezett neve: Újhartyán Város Önkormányzata

A projekt rövid címe: Újhartyán Város egészségügyi központjának bővítése

A projekt megvalósulásának helyszíne: Újhartyán, Monori út

Újhartyán Város Önkormányzata sikeresen pályázott a PM_Eualapellatas 2017/63. sz. pályázaton és 94345 934 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Az egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésére irányuló pályázat célja, hogy elősegítse az önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztését, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését.

Újhartyánon a meglévő orvosi rendelő épülete 2005-ben készült el, átalakítással és bővítéssel. Funkcionális elrendezése ma már nem tudja kielégíteni a települési igényeket, mivel nincs szabályosan kialakított gyermekrendelő, a közös váróterem fertőzési veszéllyel jár, az orvosi ügyeletnek nincs önálló helyisége, a gyermekorvosi és védőnői kapcsolat megoldatlan, valamint a vetkőzők hiányoznak.

A fejlesztés keretében épülő orvosi rendelő egyrészt átépítéssel, valamint bővítéssel készül. Az önkormányzat megvásárolta a rendelő melletti telket, és a telken lévő 130m2 -es bruttó alapterületű épületet. A meglévő épület jó műszaki állapotban van, s alkalmas arra, hogy új belső válaszfalrendszerrel és hozzáépítéssel gyermekorvosi rendelőként üzemeljen. A gyermekorvosi rendelő és a védőnői ellátás kiépülésével kapcsolatosan felszabaduló területek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szakorvosi rendelő külön helyiséget kapjon a körzeti váróhoz kapcsolódóan. Az orvosi ügyeleti rendelő olyan helyen üzemelhet, amely külön bejáratával és orvosi gépkocsivezetői pihenőjével és önálló váróhelyiségével funkcionálisan sokkal kedvezőbb lesz a jelenlegi helyzeténél. A belső átalakítás minimális, a körzeti orvosi rendelőhöz vetkőző készül. Hőszigetelés és fűtéskorszerűsítés járul hozzá az épület jövőbeni gazdaságos működéséhez.

A projekt összes költsége: 110995 217 Ft

A támogatás mértéke: 85%

További információ:

2367 Újartyán Fő u. 21. Tel.: +36-29-372-121

 

 

 

« vissza