2024. évi Kötelező Kéményseprés!

Vissza
2024. évi Kötelező Kéményseprés!
2024.10.10.
Új hír

Úihartyán Városában a 2024. évi kéményellenőrzés hamarosan megkezdődik.

Az ellenőrzéseket Debreczeni Csaba, a CloudScape Innováció Kft. kéményseprője végzi. A kéményellenőrzés a hivatalok, intézmények, valamint a településen működő vállalkozások számára kötelező jellegű.

Az ellenőrzés időpontja:2024.10.16. szerda

Tekintettel arra, hogy mostanában több szén-monoxid által bekövetkezett baleset történt, lehetőség van szén-monoxid mérő készülék telepítésére is, amennyiben még nem rendelkeznek ilyennel. A készülék ára bruttó 20 320 Ft / db, amely tartalmazza a beüzemelés költségét is.

A 2019. évtől a magánszemélyek számára a kéményseprőipari szerv (katasztrófavédelem) ingyen végzi el a szolgáltatást, a vállalkozások, gazdálkodó szervezeteknek azonban fizetniük kell.

Minden magánszemélynek jár az ingyenes lakossági kéményseprés

Az ingyenes lakossági kéményseprés igényelhető azok számára, akik családi házban élnek és a családi házba nincs bejegyezve semmilyen gazdálkodó szervezet (kft., bt., egyéni vállalkozó), a kéményseprés ingyenes. Ahhoz azonban, hogy a szakember kijöjjön, időpontot kell egyeztetni.

Magánszemélyeknek az időpontfoglalás, a kémény ellenőrzése és a tisztítás is ingyenes – ha szükséges elvégzik!

Lakhelyünktől függ, hogy kéményseprőcég vagy a katasztrófavédelem kéményseprői végzik-e el a feladatot. A https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ -n az irányítószám megadásával ellenőrizhetjük, hogy ki az illetékes a településen.

Az oldalon online ügyintézésére is van lehetőség az Ügyfélszolgálat menüpont alatt. Az Időpontfoglalásnál ki kell tölteni egy űrlapot az adatokkal (vizsgálat pontos helye, igénylő adatai és elérhetősége), amit azután online küldhetünk be.

Telefonon is kérhetünk időpontot a 1818-as telefonszámon.

A menüben a 9-es, majd 1-es gombot kell megnyomni. A kéményseprő az igényhez igazodva, az előre egyeztetett időpontban végzi az ellenőrzést, akár telefonon, akár online igényeljük.

Továbbra is fontos, hogy mindenki évente legalább egyszere ellenőriztesse a fűtőeszközét, és az égéstermék -elvezetőit.

 

 

Újhartyáni Polgármesteri Hivatal