NEMZ-KPSZ-020-0048


 

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola hagyományőrző közösségi alkotóműhelyének kialakítása

Azonosító: NEMZ-KSZP-020-0048

 

Kialakításra került a hagyományőrző közösségi alkotóműhely. Az alkotóműhely alkalmas egyszerre 22 fő tanuló foglalkoztatására. Az alkotóműhely kialakítása során falak bontásával, új nyílászárók beépítésével kiépítésre került a közösségi tér a szükséges vizes blokk kiépítéssel együtt. Az kialakítása során ezentúl, teljesen új meleg padlózatot, elektromos és informatikai hálózatot és fűtési rendszert építettünk ki.

 

Az alkotóműhely funkcióinak ellátásához beszerzésre kerültek az alábbi eszközök: Brother Innov-IS 2600 varró- és hímzőgép, Harman Kardon Go+Play Mini bluetooth és JBL PARTYBOX 300 bluetooth hangszórók. 2,5col Western Digital 4TB HDD és LENOVO Legion és 2db ASUS laptop, interaktív kijelző projektorral és számítógépkonfiguráció valamint egy hálózati eszköz. 3db DJI Osmo Pocket kamera, mikrofon, kézitáska, tripod állvány és 6 db Sandisk MicroSD PRO kártya.

 

A hagyományőrző közösségi alkotóműhely az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola működését támogatja. Az iskolában eddig is kiemelten fontos terület volt a nemzetiségi hagyományőrzés, melyhez kapcsolódóan építettük ki most az alkotóműhelyet. A műhely célja, hogy a tanulók és esetleges civil hagyományőrző szervezetek közösen tevékenykedhessenek, hozhassanak létre elsősorban a hagyományőrző tevékenységhez kapcsolódó foglalkozásokat, produktumokat. A beszerzésre került eszközök támogatják a foglalkozások, rendezvények esetleges produkciók rögzítését és megosztását. A projekt támogatja a településen élő hagyományok, rendezvények, szokások archiválását és megosztását.