Pilisi utca járdafelújítás

Elkészült a Pilisi utca gyalogjárdájának felújítása

Újhartyán Város Önkormányzata még a tavalyi esztendőben, sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása című, MFP-BJA/2019 kódszámú pályázati kiírásra. A vissza nem terítendő támogatás összege 4 602 632 Ft, volt. A támogatás összege 100%-os intenzitású volt, azonban ebből csak az anyagot lehetett megvásárolni. A járda felújításához szükséges munkadíjat az önkormányzat biztosította.

Kiemelt fontosságú kérdés volt az, hogy az új Városháza elkészültével párhuzamosan biztosítani tudják azoknak a járdaszakaszoknak a felújítását, amelyeken keresztül a gyalogosforgalom az adott lehetőségek közül a legrövidebb nyomvonalon tudja megközelíteni a Polgármesteri Hivatalt. Ezen szakaszok legfontosabb eleme a Pilisi utca gyalogjárdája, amely közvetlenül a hivatal előtt halad el. Az új Városháza átadásával megváltozott a tér szerepe, kihasználtsága, terhelése. Településközponti funkciót kapott az elérhető szolgáltatások tekintetében. A Városháza megközelítése több irányból történhet. A meglevő gyalogjárdák elhelyezkedésükkel ugyan biztosították a megközelítés lehetőséget, de állapotuk közlekedésbiztonsági szempontból már nem volt megfelelő. A repedezett, széttört, helyenként ideiglenesen kijavított felületen igen nehéz volt a járás. Akár egy babakocsival közlekedő kismamának, vagy egy mozgásában korlátozott embernek komoly kihívást jelentett a biztonságos közlekedés.

Az új járdaszakasz elkészültével biztonságosabbá vált a Hivatal megközelítése. A közlekedési infrastruktúra fejlesztése hozzájárul az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségéének javításához, a településkép szépüléséhez. Ezek a fejlesztések elősegítik a lakosság életminőségének javulását, hozzájárulnak népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozásához.


 

« vissza