E ügyintézés adó

Tájékoztató!

Tájékoztatás

a helyi iparűzési adó elektronikusan történő bevallásáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Újhartyán Város Önkormányzatának 14/2015. (VI. 17.) számú rendelete alapján lehetőség van a helyi adók elektronikus ügyintézésére, az iparűzési adó bevallási és bejelentkezési, változás-bejelentési űrlapok elektronikus úton történő benyújtására.

Az elektronikus ügyintézés magánszemélyek és vállalkozások számára biztosít hozzáférési lehetőséget az adófolyószámlájának lekérdezésére és ügyindítás keretében az iparűzési adóbevallás benyújtására, valamint ügykövetésre.

A fenti szolgáltatást Ügyfélkapu regisztrációval rendelkező adózók vehetik igénybe.

Az ügyfélkapuval rendelkezők www.ujhartyan.hu/polgármesteri hivatal/elektronikus ügyintézés alatt is megnyitható (https://ohp.asp.lgov.hu/nyitólap) önkormányzati hivatali portálon történő első – az ügyfélkapuval megegyező – regisztrálását el kell végezni.

Vállalkozók esetében előzetes képviselői bejelentés, illetve meghatalmazás papír alapon történő benyújtása szükséges. Ehhez az alábbi nyomtatványokat személyesen vagy postai úton kell eljuttatni az adóhatóság részére:

-állandó meghatalmazás elektronikus ügyintézéshez nyomtatvány kitöltése szükséges könyvelők, könyvvizsgálók, egyéb meghatalmazottak részére,

-képviselő bejelentése E-ügyintézés esetén elnevezésű nyomtatvány kitöltése és beküldése szükséges, ha egyéni vállalkozó saját maga illetve gazdasági társaság képviselője szeretne az e-ügyintézésben részt venni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az iparűzési adóbevallás elektronikus benyújtásra csak érvényes regisztráció után nyílik lehetőség.

« vissza